Thursday, October 7, 2010

Apa rasanya, jika lelaki menyarung lampin selama seminggu setiap bulan?

orang lelaki suka betul mengeluh, konon-konon, bila wanita neh ber-PMS, mesti nak moody mesti nak naik darah. bebal tak menentu! oh, ye... dulu-dulu zaman awal remaja, aku memang tak mampu nak kawal mood bila PMS. ye la, akal baru sejengkal, mana nak tau macam mana cara nak hindarkan kesakitan semasa PMS. lalu tak terkawal lah perasaan tersebut.

btw, tak semua wanita mengalami kesakitan semasa haid. dan tak semua moody semasa haid. kenapa mesti moody?

sebab sakit tahap maksima, lepas tu datang pulak pertanyaan maha kurang bijak, atau perlakuan yang mengguris. jadinya, mood meletus meletup membakar. tambah pulak jenis ada yang nak mengada time kita tengah tahan sakit neh. dirasakan macam, wanita tengah bersalin, lepas tu korang approach dan tanya beliau yang tengah meneran tu, "tumpang tanya, macam mana nak masak Mee Bandung yer?"

oh, memang tak logik. tak langsung!

justeru, fahamilah kesakitan yang ditanggung wanita semasa PMS. ada yang demam, ada yang muntah-muntah, ada yang berguling-guling. and as for myself, kaki menjadi kejang, perut rasa tegang, dan badan mengeletar. kejap panas kejap sejuk. tak menentu kondisi badan. berpeluh-peluh. memang seksa. dah kira baguslah kaum lelaki tak perlu rasa semua kesakitan neh. cuba bayangkan, anda menghabiskan masa seminggu, menyarung tuala wanita. cubalah... cuba, cuba!

16 comments:

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cuba pakai tuala wanita utk seminggu dalam sebulan??idea yg bgus utk lelaki yg sukakan sesuatu yg lain drp yg lain..lagi2 pada remaja yg sukakan cabaran.haha!

CERITA LEBAT said...

ya..gua setuju..kalau gua org tnye macam tu terus gua dtg period sbb tension..bwahahahah..

hiro said...

hii..suami mithali.

fie said...

actionkamen: haha. hidup u dah busan ke? nk pkai lampin pulak? hahaha

fie said...

ceritalebat: hahaha. u pun period ek? hahaha

fie said...

hiro: wow, anda suami mithali?

lassiegewdix said...

kalau lassie sampai muntah2
duduk tak kena , baring tak kena .
isk terseksa . T__T
tapi sekarang alhamdulillah .
jarang kene dah .

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

beb.. lame hilang ok. ingatkan dah tak blogging lagi.

fie said...

lassie: apa petua skrg da ok yunk? kongsi!!! i masih x ok
=(

fie said...

oshinz: yunk mana blh trus tgal blog. i mish u!

fyna said...

pakai 1jam pon belom tentu boleh kan..haha

ezany said...

tak tercapai akalku.. :D

ezany said...

tak tercapai akalku.. :D

ezany said...

tak tercapai akalku.. :D

fie said...

fyna: ntah2 bertabur yunk! hahaha

fie said...

ezany: hahaha. tak termampu nak fikir

Related Posts with Thumbnails