Saturday, October 9, 2010

Kenapa Toyol Tak Boleh Rompak Bank?

dua hari yang memenatkan. ke hulu ke hilir. ke sana ke mari. siang tadi ke Kedah, jalan-jalan, pusing sampai petang.balik rumah terus ambil set make up, bergerak pulak ke rumah abang aku. kakak ipar nak gi dinner company nye. jadi, aku diminta menjadi mak andam. ;)

okey, time makan Mee Ketam petang tadi, abah tanya satu soalan yang buat aku berfikir tak habis-habis sampai sudah. korang boleh tolong jawab tak, "Kenapa Toyol Tak Boleh Rompak Bank?" sebab, pengawalan ketat? teknologi canggih sangat? atau beliau tak kalis dinding besi? atau , ah, banyak sangat atau... korang jawab kemusykilan aku boleh?

ye la, apa nak ditakutkan, toyol tu mana ada smart card. mana boleh dapat finger print, mana nak cari DNA, dan masih, banyak orang cakap, ada manusia-manusia durjana yang membela toyol untuk curi duit. ataupun kan, aku suspek toyol sangat bijak kot? ye la, kang mencuri duit bank, nombor siri duit tersebut dikenalpasti, maka akan terkantoilah pemiliknya.

ha, sape boleh jawab? sila lah... jangan segan-segan.

9 comments:

Aleeya Fishess Maison said...

haha. tak terpk pun sebelum ni.
n tatau la jawapannye.

Aleeya Fishess Maison said...

haha. tak terpk pun sebelum ni.
n tatau la jawapannye.

fie said...

aleeya: hehehe. i pun tgh memikir sampai sekarang neh!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

akak pernah gak membincangkannya dgn kengkawan....antara jawapan diorg :-

1) maybe toyol pun ada had2 pengeluaran dlm sehari.. tak boleh melebihi kadar tertentu..duit bank kan byk..klu masuk bank terlebih ambik plak karang dah terlanggar pantang yg ditetapkan...hilang plak ilmu mencuri.

2) maybe sesuatu bank yg dibina terlebih dahulu "dipagar" dulu org2 bijak pandai kot...maybe...ya la dah tentu nak menjaga amanah org kan... mestilah ada usaha2 tertentu...hahahaha agaknya la... ini andaian diorg je.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sebab bank dah cover takaful..tak kick..tak menderita.. hilang kena ganti
curik orang punya baru kick..nampak dia sedih putu asa menderta.. baru la setan namanya.... nice n3

fie said...

brutalsolo: hahaha. mcm tu plak ek?

fie said...

Kak Sam: hujah pertama tu mgkin ada kebenarannya kot akak.

Sesumpah said...

tak boleh sbb aku tak suruhh haha


btw, hello (:

fie said...

sesumpah: haha. sempoi! hello there

Related Posts with Thumbnails